hamilelikte diş sağlığı

Hamilelikte Diş Sağlığı

İnsan vücudu, yakıtı gıda olan karmaşık bir makinadır. İyi yakıt ve düzgün bir sindirim pek çok problemi oluşmadan önler. Çok önemli olan sindirim sistemimiz de ağızdan başlar. Hamilelik sürecinde annenin ve bebeğin iyi beslenmesi çok önemlidir. Tüm bu sebeplerden dolayı hamilelik sürecinde dişlere ve ağız hijyenine daha fazla önem vermek gerekir. Hamilelik sebebi ile tükürük akışı azaldığından dişler çürüme riski altındadır. Sık ve şekerli beslenme de bu durumu daha da kötü hale getirir. Halk arasında “her hamilelikte bir diş kaybettim” söyleminin bilimsel açıklaması budur. Bebek dişten kalsiyum çekmez ama hamilelik süreci diş çürüğü için uygun bir ortam yaratır.


İmplant

Diş implantı, ağız içinde eksik dişlerin yerine çene kemiğinin içine yerleştirilen titanium vidalardır. Uzun yıllar boyunca zarar görmüş, çürümüş, kırılmış ve çekilmek zorunda kalmış dişlerin yerine daha sağlam ve güzel dişler konulmasını sağlayan bir tedavi yaklaşımıdır. Diş eksikliğinin yeri ve sayısına göre protez dişlere destek olmakla görevlidirler. İlk muayene gününde implant yapılacak bölgelerin röntgen filmi alınarak kemik hacmi ve niteliği değerlendirilir. Ağız içi muayene ile yumuşak dokuların durumu değerlendirilir. Hastanın sistemik bir engeli yoksa her yaştan hastaya bu tedavi uygulanabilir. İmplantların sayısı ve yerine göre sabit porselen kaplamalar veya Locater bağlantılı (halk arasında çıtçıtlı olarak bilinir) protezler yapılabilmektedir. Sabit porselen kaplamaların yapıldığı vakalar gerçek diş hissiyatını daha çok karşılar. Hareketli olmadıkları için üst düzey konfor sağlarlar. Porselenlerin yüzeyi çok temiz ve estetik olarak hastanın istediği tarzda olduğu için kullanımı çok kolaydır. Temizliği ve bakımı için diş fırçalama ve gargara kullanımı yeterli olacaktır. 6 ayda bir yapılacak düzenli kontroller ile kemiğin içinde kalan parçanın da değerlendirilmesi ve temizliğinin yapılması gereklidir. Sabit protezlerin dışında Locater- hassas tutuculu bağlantılı yani “Çıtçıtlı” olarak bilinen protez çeşidi vardır. Bu protez çeşidi “damak protez” olarak bilinen eski tip hareketli protezlere alternatif olarak geliştirilmiştir.

implant

diş ipi kullanımı

Diş İpi Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Diş ve ağız bakımında temel unsur diş fırçalamaktır. Ama diş fırçalamanın yeterli olmadığı bazı alanlar vardır. Dişlerin birbirine bakan yüzeylerine diş fırçası giremez ve temizleyemez. Özellikle dişleri sıkışık ve çapraşık olan bireylerde bu ara yüzlerde renklenme, diş taşı ve çürük çok sık görünür. Bu nedenle her gün en az bir kere diş ipi yapmak gereklidir. Diş ipinde çubuklu olanları değil ip formunda olanları tercih etmek gereklidir. Diş ipini kullanırken, 25 cm ipi parmaklarımıza dolayarak diş aralarına nazikçe girmek gerekir. Diş ipini dişe doğru yaslayarak aradaki gıda artıklarını çıkartmak yeterli olacaktır.


Diş Beyazlatma

👉🏽Diş beyazlatma işlemi diş yüzeyinde ve mine dokusunun derinlerine işlemiş lekelerin çıkarılmasını ve dişin renginin 1-2 ton açılmasını hedefler. Özel ajanlar kullanılarak diş yüzeyi hazırlanır ve beyazlatıcı uygulanır.20 dk seanslar halinde gerektiği kadar uygulanır.Diş beyazlatma işlemi dişlerin renginin  birkaç ton açıldığı, daha beyaz ve parlak hale geldiği bir tedavi yöntemidir. Yıllar boyu tüketilen renkli gıdalar (çay, kahve,salça,şarap vb…) diş yüzeyindeki mikro boyuttaki porlara çökerek dişin derinlemesine renklenmesine sebep olur. Bu birikim uzun sürerse dişteki renklenme artar ve fırçalama ile geçmeyecek bir hal alır. Bu gibi durumlarda “Diş Beyazlatma Tedavisi” uygulanır. Bu yöntem diştaşı ve plak temizliği ile başlar. Diş üzerindeki tabaka temizlenir. Temizliği yapılmış diş yüzeyine özel kimyasallar sürülerek “Beyazlatma Işığı” uygulanır. Bu ışık beyazlatıcı kimyasalların gücünü arttırır. Beyazlatıcı kimyasallar diş yüzeyine çökmüş renklendirici maddeleri uzaklaştırır, dişin rengini açar. 20 dakikalık 2 seans sonunda diş rengi birkaç ton açılır. İşlem esnasında “hafif bir ısınma”  hissedilebilir. Operasyon sonrasında geçici olarak 1 hafta diş hassasiyeti oluşabilir.

diş beyazlatma

gülüş tasarımı

Gülüş Tasarımı Ve Diş Eti Estetiği

✒️Çağımızda, teknolojinin de gelişmesi ile estetik algısı daha farklı bir boyuta ulaştı. Herkes için daha ulaşılabilir hale geldi. Eskiden imkansız görülen estetik operasyonlar artık çok daha kolay. Dijital gülüş tasarımı da bunlardan yalnızca bir tanesi. Temel olarak dijital gülüş tasarımında, hastalardan alınan çeşitli ölçü, fotoğraf ve video verileri dijital ortamda ayrıntılı şekilde incelenmektedir. Üç boyutlu dijital ölçü sistemleri ile bilgisayara aktarılan ağız yapısı en ince ayrıntısına kadar planlanmakta ve daha işe başlamadan tedavi planını oluşturulması sağlanmaktadır. Dişlerin ve gülüşün son halinin bilgisayar ortamı ve hasta ağzında görülebildiği bu sistem ile hata payını minimuma indirip kişiye özel estetik düzenlemeler yapılabilmektedir. Bu planlamalar yalnızca dişleri değil aynı zamanda diş etlerini de kapsamaktadır.


MK dental logo




Bizimle İletişime Geçin!


Telefon Numaralarımız

03124363077
05444363077

Adresimiz

Alacaatlı mahallesi 3346.cadde Odak iş merkezi 60/32 Çankaya Ankara


Designed by Strategy Cube

0544 436 30 77
ArabicEnglishFrenchGermanItalianRussianTurkish
Mesaj Gönder
1
Merhaba 👋 Biz MK Dental Clinics , aklınıza takılan soruları whatsapp üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.